Çam Balı Nedir?
Çam balı, çiçek ballarından oldukça farklıdır. Türkiye’de, Güney Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde yetişmektedir. Çam balı, bölgede bulunan Basra böceğinin çam ağaçlarının özünü emerek beslenirken geride bıraktığı öz suyunun arılar tarafından işlenmesiyle ortaya çıkmaktadır. Çam balının en önemli farklılıklarından biri de çok uzun ömürlü olmasıdır.
Glikoz ve früktoz maddelerinin, çam balının içerisinde diğer ballara göre daha az bulunması, bal yedikten sonra ağızda bıraktığı acı tadın azalmasını sağlamaktadır.
Çam Balının Özellikleri
- Çam balı, diğer bal çeşitlerine göre daha zor kristalize olur,
- Rengi koyudur,
- Boğaz yakmayan, hafif bir tadı vardır.
- Aminoasit ve enzim bakımından zengindir.
Çam Balının Faydaları Nelerdir?
Düzenli şekilde ve ölçülü miktarda tüketildiğinde vücuda enerji verir. İçindeki besin değerleri sayesinde vücudun bağışıklık sistemini korumaktadır.
- Saçları besler ve saç köklerinin güçlenmesini sağlar.
- Yüksek tansiyonu düzenlemede yardımcı olur.
- Çam balı, asidik özelliği ile mide için çok faydalıdır ve sindirim sistemini destekler.
- Havadaki nemi çekerek, yaraların daha hızlı iyileşmesini sağlar.
Bu sayılan faydaların hepsini alabilmek ve aşırı ve düzen bir şekilde çam balı tüketiminden zarar görmemek adına, tüketmeden önce uzman diyetisyen ve doktorlarınıza danışmanız gerekmektedir. Bilinçsizce, düzensiz tüketilen çam balı, hastalıkları tetikleyebilmektedir.
Balen Süzme Çam Balı 250 gr yuzdeyuzorganik.com.tr güvencesiyle kargolanmaktadır. Siparişleriniz uygunluk durumuna göre 1 ile 3 iş günü arasında dayanıklı bir şekilde paketlenerek tarafınıza kargolanır. Daha fazla bilgi almak için YüzdeYüzOrganik Müşteri Hizmetleri Merkezi’ni 0 532 667 69 42 numarasından arayabilirsiniz.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.