Ayvalık yöresinin özenle toplanan zeytinlerinden üretilen yuvarlama zeytini, yöreye ait popular zeytinlerden birisidir. Fıçılarda az miktarda tuz ve sirke ile haftada bir kez yuvarlanarak %100 doğal olarak üretilmektedir. Olgunlaşması yaklaşık 5-6 ay sürmektedir. Kalibre ve sınıflandırma işlemi yapıldıktan sonra zeytinler 40 kilogramlık varillere tuz ilavesi ile yerleştirilir. Yaklaşık 3 ay boyunca, belli bir mesafede yuvarlanarak tuzunu iyice sindirmesi sağlanır. Zeytin dördüncü ayın sonunda acı suyunu salar ve kurutulur. Mısır özü yağı ilavesi ile naturel tarzda sizlere sunulur. Kahverengi olan bu zeytinimizin çekirdeği diğer zeytin çeşitlerine göre çekirdeği kahverengi ve bir miktar daha büyük olup tuz oranı düşük, sert ve lezzetli bir zeytindir.
Yuvarlama Siyah Zeytin Faydaları:
- Zeytin besleyici ve sodyum, potasyum, magnezyum, demir, fosfor ve iyot gibi mineral içeriği bakımından zengindir.
- Zeytin hücre zarlarını kanser gibi hastalıklara karşı korur.
- Kan basıncını kontrol eder. Kandaki fazla kolestrolü giderir.
- Antioksidan deposu olmasından dolayı hücreleri en iyi şekilde korumaktadır.
- Karaciğeri korur.
- Kemikleri güçlendirir.
- İyi bir lif kaynağıdır.
- Günde 3-5 adet tüketilmesi mide ağrılarının azalmasına yardımcı olacaktır. Sağlık amaçlı tüketimlerde tüketim miktarı ile ilgili olarak mutlaka doktorunuzun önerilerine uymanızı öneririz.
Yuvarlama Siyah Zeytin Kullanım ve Saklama Koşulları:
- Zeytinin tamamını yıkamayınız.
- Güneş görmeyen ve ısı derecesi normal bir yerde saklayınız.
- Buz dolabında saklayabilirsiniz
- Hava ile temas ettikçe, rengi siyahlaşır, bu olumsuz bir durum değildir. Aksine doğal olduğunun ispatıdır.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.