Baklagiller ailesinde yer alan yer fıstığından fıstık ezmesi özel olarak üretilmektedir.Yer fıstığı ezmesi vücudun düzgün çalışması için gerekli olan vitaminleri içerir. İçinde bulunan a vitamini göze, c vitamini ise bağışıklık sistemine yardımcı olur. E vitamini vücudun karmaşık yağ asit yapılarını ve yağ tıkanmasını çözer. Fıstık ezmesi çok güçlü bir anti oksidandır. Vücudu güçlendirip hastalıklara karşı vücuda direnç kazandırır. Kahvaltılarınızda, spor öncesi, ara öğün ya da salatalarınızı süslemek için yer fıstığı ezmesini her öğün tüketebilirsiniz.
Datça Yer Fıstığı Ezmesinin Faydaları:
- Yüksek miktarda protein, yağ ve kalori içermektedir. Fakat bu kaloriler enerji vermektedir.
- İçerisinde bol miktarda protein ve lif vardır ve böylece vücutta uzun süre tokluk hissi yaratır. Fıstık ezmesi, tatlı yiyecek krizlerini önleyen lif ve proteine sahiptir.
- Alzheimer riskini azaltır.
- Vücudun ihtiyacı olan sağlıklı yağ deposunu sunar.
- Antioksidan zenginidir.
- E vitamini ve B3 vitamini yönünden zengindir.
- B5 vitamini, demir, potasyum, çinko ve selenyum içermektedir.
Datça Yer Fıstığı Ezmesinin Kalorisi ve Besin Değerleri:
- 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi ortalama 94 kaloridir. Ayrıca; 8 gram yağ, 3 gram karbonhidrat ve 4 gram protein içermektedir. Yani; 1 yemek kaşığı fıstık ezmesinin %72’si yağ, %12’si karbonhidrat ve %16’sı proteindir. Kas yapmak isteyenler için ve vücut çalışanlar için yer fıstığı ezmesi oldukça önemlidir.Kullanım miktarı için diyetisyeninize veya doktorunuza danışınız.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.