Zencefil, mor ve pembe çiçekleri olan kokulu bir yeraltı köküne sahip tropik bir bitkidir. Eski çağlardan beri bir çok sağlık sorunu için kullanılan şifalı bir bitki ve lezzet verici bir baharattır. Zencefilin genelde kök kısımları kullanılıp açık havada kurutulduğunda gri, dış tabakası soyulup suyla yıkanıp güneşte kurutulduğunda ise kurutulmuş zencefil elde ediliyor. Bazı hastalıkların tedavilerinde destekleyici olarak da kullanılmaktadır. Yaklaşık 30 gram zencefil ortalama 22.4 kaloridir. Zencefil sodyum, potasyum, karbonhidrat, protein, vitamin A, vitamin C, B12, vitamin C, vitamin D,demir , magnezyum, kalsiyum ve lif içermektedir.
Kurutulmuş Zencefil Meyvesinin Faydaları
- Doğal sakinleştirici etkisi vardır.
- Kurutulmuş zencefil yiyeceklerin emilimini kolaylaştırmakta ve sindirim sistemine yardımcı olup, mide bulantısı gibi problemlere de çözüm olmaktadır.
- Yüksek miktarda mineral içerir.
- Vücutta bulunan toksinlerin atılmasına yardımcı olmaktadır.
- Bağışıklık sistemini güçlendirerek enfeksiyonlara karşı sağlam duvarlar örer.
- Sinir uçlarındaki çeşitli uyarı alabilen özelleşmiş hücrelere etki ederek ağrı kesici özelliği olduğu belirtilmiştir.
- Kilo vermede destekleyicidir fakat diyetisyeninize sorarak tüketim ve miktarını belirleyiniz.
- Bedensel ve zihinsel yorgunluğa iyi gelir.
- Mide bulantısına iyi gelmektedir bulantıları azaltmaktadır.
Daha fazla bilgi almak için YüzdeYüzOrganik Müşteri Hizmetleri Merkezi’ ni 0 532 667 69 42 numarasından arayabilirsiniz.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.