Kahve Kavurma Nedir?
Kahveler yapılmadan önce kahve çekirdekleri ilk önce kavurulmaktadır. Bu kavurma işlemleri sırasında kahve çekirdeğinin türüne göre ya da kahve tüketicisinin zevkine göre belli olacak şekilde kavurma seviyeleri göz önünde bulundurulmaktadır.
Her bir kahve kavurma seviyeleri farklı tatlarda ve aromalarda kahve ortaya çıkarmaktadır. Az kavurma, orta kavurma, koyu kavurma ve çok koyu kavurma gibi seviyeler bulunmaktadır.
Arabica Koyu Kavrum
Koyu kavurma 240-250°C sıcaklıkta yapılan kavurma işlemidir. Arabica koyu kavurma sonucu Arabica kahve çekirdeği açık siyah renge sahip olmaktadır. Bu seviyede kavrulmuş Arabica koyu kavrum espresso yapımında da kullanılmaktadır. Bu kavurma işleminden sonra Arabica kahve çekirdeğinin üzerinde yağ tabakaları daha çok belirginleşmeye başlar.
Bu koyu kavrulmuş kahve çekirdeklerinin diğer bilinen isimleri “Full City”, “Light French” ve “ Viennese” olarak karşımıza çıkmaktadır.
Arabica Koyu Kavrum Kahve
Arbica koyu kavrum kahvenin tadı diğer Robusta gibi kahvelere göre farklılık göstermektedir. Genel olarak Arabica Kahve’nin tadı biraz daha tatlıdır ve içimi son derece kolaydır. Tadını tarif ederken meyve aromalarını betimleyerek kullanmak mümkün olmaktadır.
Sert kahveler yerine daha rahat içime sahip kahveleri tercih etmek insanların ilk aklına gelen kahve türlerinden biri olmaktadır.
Arabica Koyu Kavrum Kahve 500 gr yuzdeyuzorganik.com.tr güvencesiyle kargolanmaktadır. Siparişleriniz uygunluk durumuna göre 1 ile 3 iş günü arasında dayanıklı bir şekilde paketlenerek tarafınıza kargolanır. Daha fazla bilgi almak için YüzdeYüzOrganik Müşteri Hizmetleri Merkezi’ni 0 532 667 69 42 numarasından arayabilirsiniz.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.