Kahve Kavurma Nedir?
Kahveler yapılmadan önce kahve çekirdekleri ilk önce kavurulmaktadır. Bu kavurma işlemleri sırasında kahve çekirdeğinin türüne göre ya da kahve tüketicisinin zevkine göre belli olacak şekilde kavurma seviyeleri göz önünde bulundurulmaktadır.
Her bir kahve kavurma seviyeleri farklı tatlarda ve aromalarda kahve ortaya çıkarmaktadır. Az kavurma, orta kavurma, koyu kavurma ve çok koyu kavurma gibi seviyeler bulunmaktadır.
Arabica Orta Kavrum
Meşhur kahve türlerinden olan Arabica, ilk olarak 1843 yılında duyulmaya başlanmıştır. Bu kahve keşfedilen bir bitki tarafından elde edilmektedir. Yaklaşık olarak 5 kilo meyveden 1 kilo kahve üretilebilmektedir.
Orta kavurma 210-220°C sıcaklıkta yapılan kavurma işlemidir. Arabica orta kavurma sonucu Arabica kahve çekirdeği açık bir renge sahip olmaktadır. Bu kavurma işleminden sonra Arabica kahve çekirdeği tatlı ve asidite özelliği taşımaktadır.
Bu orta kavrulmuş kahve çekirdeklerinin diğer bilinen ismi “Liberica”’dır.
Arabica Orta Kavrum Kahve
Arbica orta kavrum kahvenin tadı diğer Robusta gibi kahvelere göre farklılık göstermektedir. Aynı zamanda Robusta’ya göre kafein oranında düşüklük gözetmektedir. Genel olarak Arabica Kahve’nin tadı biraz daha tatlıdır ve içimi son derece kolaydır. Tadını tarif ederken meyve aromalarını betimleyerek kullanmak mümkün olmaktadır.
Sert kahveler yerine daha rahat içime sahip kahveleri tercih etmek insanların ilk aklına gelen kahve türlerinden biri olmaktadır.
Arabica Orta Kavrum Kahve 500 gr yuzdeyuzorganik.com.tr güvencesiyle kargolanmaktadır. Siparişleriniz uygunluk durumuna göre 1 ile 3 iş günü arasında dayanıklı bir şekilde paketlenerek tarafınıza kargolanır. Daha fazla bilgi almak için YüzdeYüzOrganik Müşteri Hizmetleri Merkezi’ni 0 532 667 69 42 numarasından arayabilirsiniz.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.