Ayvalık yöresine ait, en meşhur ve en lezzetli zeytinlerin başında gelmektedir. Kırma zeytin limon tozu ve zeytinyağı ile hazırlanıp tuz ilavesi yapılıp, naturel usülde tüketime sunulmaktadır. Diğer yeşil zeytinlere göre, çekirdeğinden daha kolay ayrılabilen bir zeytin türüdür. Kalp sağlığından damar tıkanıklığına, kolesterolden şeker hastalığına, sindirim sisteminden saç ve cilt bakımına kadar olumlu etkileri ile tedavi edici yönü geçmişten itibaren bilinmekle birlikte artık bilimsel olarak ta ispatlanmıştır.
Ayvalık Kırma Zeytinin Faydaları Nelerdir?
- Sabah kahvaltılarında tercih edilen kırma yeşil zeytinin karaciğeri temizleme özelliği vardır.
- D vitaminini içinde barındıran yeşil zeytin metabolizma açısından oldukça etkilidir.
- E vitaminini sayesinde vücudumuzda ki kolesterol dengelenmektedir, kırma yeşil zeytinin içinde E vitamini bolca bulunmaktadır.
- İçeriğinde bulunan maddeler sayesinde kan hücrelerinin yenilenmesinde etkili rol almaktadır.
- Kırma zeytin, vücutta özellikle şeker miktarının yükselmesini engellediği için şeker hastalarının günlük düzenli olarak tüketmesi gereken bir gıda maddesidir. Doktorunuza danışarak kullanımını sağlayabilirsiniz.
Ayvalık Kırma Zeytin Besin Değerleri Nelerdir?
- Bir adet kırma yeşil zeytin 6 (kcal) kalori içermektedir.
- Bir adet kırma zeytin içerisinde yağ (0.54 mg), protein (0.06gr), karbonhidrat (0.11 gr), demir (0.08 mg), sodyum (84 mg), potasyum (1.8 mg), kalsiyum (3.6 mg) bulunur.
Ayvalık Kırma Zeytin Kullanım ve Saklama Koşulları:
- Güneş görmeyen ve ısı derecesi düşük yerlerde saklayınız.
- Hava ile temasını engelleyiniz.
- Ürünün kapağını açtıktan sonra kendi suyuyla birlikte muhafaza ediniz.
- Kullanım sonrasında zeytin ve suyu arasında mesafe olmasına dikkat edilmelidir. Böylece zeytin ve su miktarını dengede tutmuş olup yumuşamasını engelleyerek kullanım sürenizi uzatmış olacaksınız.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.