Badem, protein, E ve B vitaminleri, kalsiyum, demir, bakır, fosfor açısından zengin bir kuruyemiştir. Bir avuç yani 25 gr çiğ badem içi ortalama 143 kaloridir. İçerisinde %3 karbonhidrat, %13 protein, %84 yağ bulunmaktadır.
Çiğ Badem İçi Faydaları
- Kan basıncının dengelenmesine yardımcı olmaktadır.
- Düzenli olarak her gün bir avuç çiğ badem tüketmek beyin sağlığı için çok faydalıdır. Alzheimer’ı önlemeye yardımcı olmaktadır.
- Kolesterol seviyesini dengede tutmayı sağlamaktadır.
- Bademin lif açısından zengin olduğu için ve karbonhidrattan fakir, yağ ve posadan zengin olması nedeniyle tok tutma özelliği ile diyet listelerimizde gerek kahvaltıda gerek de ara öğün olarak yer almaktadır. Lifli yapısı sayesinde metabolizmayı çalıştırır, bağırsak hareketlerini arttır ve böylelikle kabızlığı önlemeye yardımcı olur. Tüketim ve miktarı için diyetisyeninize danışınız.
- Badem özellikle yemeklerden sonra glikoz ve insülin seviyelerinde meydana gelen artışı azaltmak için yardımcı olur.
- İçindeki minerallerin desteğiyle kemik sağlığını koruyor, kemik gelişimine katkıda bulunduğu biliniyor.
- Bademde bulunan E vitamini antioksidan içeriği ile birleşerek cildinizin sağlıklı, canlı ve parlak görünmesi için zemin oluşturmaktadır. Aynı zaman da vitamin E, damar sertliğini önlemeye yardımcı olmaktadır.
Daha fazla bilgi almak için YüzdeYüzOrganik Müşteri Hizmetleri Merkezi’ni 0 532 667 69 42 numarasından arayabilirsiniz.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.