Espresso
Dünya’da yıllardır bilinen ismiyle espresso, hayatımıza 1990’lü yılların ortalarında İtalya’nın keşfetmesiyle ortaya çıkmıştır. Kahve dükkanlarının ve hemen hemen her restorantta bulabileceğiniz bu kahve türü, kahve tiryakileri tarafından özellikle tercih edilmektedir.
Espressonun tadı diğer kahve çeşitlerine göre daha acı ve serttir bu sayede kahve tiryakileri genel olarak bu kahveyi sabahları uyanabilmek için veya yoğun geçen gün ortasında içmektedirler.
Espresso Nasıl Yapılır?
Espresso yapımında dikkat edilmesi gereken konular vardır. Bu kalıp kurallara uyulması, espressonun kalitesini etkileyebilmektedir. Kahve çekirdeğinin çeşidi, çekirdeğin işleme alınma ve gramaj gibi konular, espresso için önemli faktörlerdir. Espressonun adından gelen “pres” kelimesinden anlaşılacağı gibi bu kahve çeşidi, espresso makinesiyle yüksek basınçlara maruz bırakılarak üretilmektedir.
Kahve öncelikle espresso makinesinin haznesine yerleştirilir ve ezilir. Yaklaşık olarak 30 ml su kahveden filtrelenerek süzülmesi beklenir. Espresso makinesinin temiz ve bakımlı olarak kullanılması, espressonun daha güzel olmasında etkili olmaktadır.
Güzel Bir Espressonun Özellikleri?
Dikkat edilmesi gereken konular espresso kahven çekirdeğinin belirlenmesinde, son haline aldığı servis bardağına konmasına kadar uzanır. Çekirdeğin kavrulma işlemine girdiği ölçüsü çok önemlidir.
Aynı zamanda kahve çekirdeğinin tazeliği büyük önem arz etmektedir. Son önemli nokta ise espresso yapacak olan kişinin kahve yapma işinde ne kadar başarılı olduğudur.
Espresso 500 gr yuzdeyuzorganik.com.tr güvencesiyle kargolanmaktadır. Siparişleriniz uygunluk durumuna göre 1 ile 3 iş günü arasında dayanıklı bir şekilde paketlenerek tarafınıza kargolanır. Daha fazla bilgi almak için YüzdeYüzOrganik Müşteri Hizmetleri Merkezi’ni 0 532 667 69 42 numarasından arayabilirsiniz.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.