Fındık, folik asit, E,K ve C vitaminleri,demir,çinko,bakır gibi mineraller, protein ve lif açısından zengin bir kuruyemiştir. Bir avuç yani 40 gr kavrulmuş fındık ortalama 263 kaloridir. İçerinde %6 karbonhidrat, %7 protein, %88 yağ bulunmaktadır.
Kavrulmuş Fındık Faydaları
- Günlük bir avuç fındık tüketimi E vitamini ihtiyacının %86’nı karşılamaktadır.
- Düzenli kan akışını sağlamaya destek olur. Düzenli kan akışı bağışıklık sisteminin de sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlamaktadır.
- İçindeki E vitamini sayesinde kalp ve damar sağlığını korumakta yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda fındık kalp krizi riskini engelleyici özelliğine sahiptir.
- B6 vitamini içerdiğinde kaynaklı sinir sisteminin doğru işlemesine yardımcı olur.
- Zengin lif kaynağına sahip olan fındık, kan şekeri seviyesini dengeler ve diyabet riskini ortadan kaldırır.
- İçerdiği E vitamini ve antioksidanlar sayesinde cilt sağlığında oldukça önemli yerdedir. Ölü hücrelerin vücuttan atılmasına yardımcı olmakla birlikte cildin temiz ve sağlıklı bir görüntüye sahip olmasını sağlar.
- Vücutta zararlı olan hücrelerin dışarıya atılmasında önemli görevleri bulunur.
- Lif kaynağı olması tok tutma özelliği için de söylenebilir. Fakat diyet listelerinde genelde çiğ fındık tavsiye edilmektedir. Kavrulmuş fındık için tüketim ve miktarını diyetisyeninize danışarak kontrol altında tutabilirsiniz.
- Çok iyi bir enerji kaynağıdır, vücudu güçlendirir ve zinde tutar.
Daha fazla bilgi almak için YüzdeYüzOrganik Müşteri Hizmetleri Merkezi’ni 0 532 667 69 42 numarasından arayabilirsiniz.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.