Keten tohumu
Keten tohumu, vücudun temel besin öğeleri gereksinimini sağlarken aynı zamanda insanın fizyolojik ve metabolitik fonksiyonları üzerinde de çalışarak sağlıklı yaşam için kapıları açmamızı sağlamaktadır. Bu da keten tohumunu fonksiyonel bir besin olarak nitelendirmemizi sağlamaktadır.
Bir çok insanın hayatına yeni giren keten tohumunun nasıl yenileceği de önemli bir noktadır. Keten tohumunu, tohum olarak, yağ olarak, un olarak ve kapsül veya tablet olarak kullanmak mümkündür. Keten tohumlarını salataya veya yoğurda ekleyerek de tüketmeniz mümkündür. Ayrıca smoothie ve kahvaltılık gevreklere de ekleyebilirsiniz. Peki bu fonksiyonel gıda olan keten tohumunun faydaları nelerdir?
Keten Tohumu Faydaları:
- Antioksidan bakımından zengin olan keten tohumu, zararlı molekülleri dışarıya atarak hastalıkları önleyebilmektedir.
- Radyasyonun etkilerini azaltmaktadır.
- Keten tohumu, suda çözünmeyen, yemek yedikten sonra sindirim sisteminde kalan iyi bir çözünmez lif kaynağıdır. Bağırsakta, suyu emerek, bağırsak düzenliliğini arttırmaya yardımcı olur.
- Kan şekerini düzenler.
- Kolesterol ve kalp sağlığını düzenler.
Vegan ve satvik beslenme gibi beslenme türlerinde de bir yere sahip olan keten tohumunun besin değerleri ise şu şekildedir:
7 g ağırlığında bir çorba kaşığı öğütülmüş keten tohumu besin içerikleri
- enerji: 37.4 kalori
- protein: 1.28 g
- yağ: 2,95 g
- karbonhidrat: 2.02 g
- lif: 1,91 g
- kalsiyum: 17.8 mg
- magnezyum: 27.4 mg
- fosfor: 44.9 mg
- potasyum: 56.9 mg
- folat: 6.09 mikrogram (mcg)
- lutein ve zeaksantin: 45.6 mcg
Ürünlerimiz YüzdeYüzOrganik güvencesiyle evlerinize teslim edilmektedir. Daha fazla bilgi almak için YüzdeYüzOrganik Müşteri Hizmetleri Merkezi’ni +90 532 667 69 42 numarasından arayabilirsiniz.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.