Baldo Pirinç 1 KG
Pirinç, genellikle sıcak bölgelerde yetiştirilen bir bitki türüdür. Pilavlarının ana maddesi olan pirinç, lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde soframızdaki vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Pilavların yanı sıra dolmalarda, sebze yemeklerinde de kullanılmaktadır. Pirinç ürünleri, yetiştiği bölgeye ve boyutlarına göre birçok çeşide ayrılmaktadır.
Kokusuz bir özelliğe sahip olan baldo pirinç, iri taneli camsı ve mat bir görünüme sahiptir. Baldo pirinç, yüksek karbonhidrat ve protein içeriğine sahiptir. Baldo pirinç, pişirildiğinde tane tane ayrılması, hafifliği ve yüksek su çekme kapasitesi ile pilavlık ve dolmalık olarak kullanılmasının yanında sebze yemekleri içine karıştırmak için de tercih edilen pirinç çeşitlerindendir. Diğer pirinç çeşitlerine göre daha tombul bir görünüme sahiptir.
Pirincin sağlığımız için yararları ise şu şekildedir:
- Yüksek tansiyonu düşürür.
- Kan şekeri düzeyini sabit tutar. Şöyle ki pirinç alımı, kanda kararlı bir şeker düzeyi ve dengeli bir enerji kaynağı sağlar. Bu enerjiyle hareketlenen şeker hastalarına yararlı olup onların kilo almalarını önler.
- Japonya’ da yapılmış araştırmalar sonucunda da böbrek taşı oluşumunu önlediği ortaya çıkmıştır.
- Yeterli pirinç alımıyla da kansere yakalanma rizikosunu azaltmaktadır.
PİŞİRME ÖNERİSİ: Pilavınızın tane tane ve lezzetli olması için pirincinizi bolca yıkayarak üstündeki nişastalardan arındırın. Ardından yaklaşık yarım saat soğuk suda bekletin ve kavurmadan önce iyice süzerek suyunu alın. Böylece pişirme süresi kısalır, pilavınız daha lezzetli ve besleyici olur. Pilavı pişirirken içinde bir miktar limon suyu eklerseniz rengi beyazlaşır.
Ürünlerimiz YüzdeYüzOrganik güvencesiyle evlerinize teslim edilmektedir. Daha fazla bilgi almak için YüzdeYüzOrganik Müşteri Hizmetleri Merkezi’ni +90 532 667 69 42 numarasından arayabilirsiniz.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.