Buğday 1 KG
Buğday; un, aşure, yem üretilmesinde kullanılan temel bir besin maddesidir. Kabuğu ayrılabileceği gibi kabuğu ile de öğütülebilir. Buğday aynı zamanda çiftlik hayvanları için bir yem maddesi olarak da yetiştirilmektedir.
İnsanların beslenmesinde en temel gıda maddelerinden birisi olan buğday, ekmeğin esas maddesidir. Un haline getirilerek ekmek ve diğer unlu gıdalarda kullanıldığı gibi tane halinde bulgur olarak da gıda sektöründe yerini almaktadır. Ülkemizde en çok İç Anadolu bölgesinde üretimi yapılmaktadır.
Buğdayların sınıflandırılması:
Buğdaylar botanik yapılarına göre 3 sınıfta gruplandırılır: Makarnalık Bulgur, Ekmeklik Bulgur ve Topbaş Bulgur.
Buğday Tanesinin Bileşimi :
Buğday tanesinde sudan ayrı olarak karbonhidratlar, protein, yağ, selüloz, madeni maddeler, enzim ve vitaminler vardır. Bu maddelerin buğday tanesindeki miktarları, çeşide ve yetiştiği bölgeye göre değişmektedir. Ortalama olarak bu maddelerin miktarları şöyledir:
- Su 12,0
- Karbonhidrat 70,0
- Protein 12,0
- Yağlar 2,0
- Selüloz 2,2
- Kül (Madensel Maddeler) 1,8
Ürünlerimiz YüzdeYüzOrganik güvencesiyle evlerinize teslim edilmektedir. Daha fazla bilgi almak için YüzdeYüzOrganik Müşteri Hizmetleri Merkezi’ni +90 532 667 69 42 numarasından arayabilirsiniz.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.