Osmancık Pirinç 1 KG
Pirinç, genellikle sıcak bölgelerde yetiştirilen bir bitki türüdür. Pilavlarının ana maddesi olan pirinç, lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde soframızdaki vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Pilavların yanı sıra dolmalarda, sebze yemeklerinde de kullanılmaktadır. Pirinç ürünleri, yetiştiği bölgeye ve boyutlarına göre birçok çeşide ayrılmaktadır.
Osmancık pirinç, yoğun olarak Trakya Bölgesi’nde ekimi yapılan, sulak olması sebebiyle Samsun Bafra bölgesinde de yetiştirilmekte olan pirinç türüdür. Osmancık pirinç taneleri uzun, geniş, camsı ve mat bir görünümdedir. Kolay kıvam tutması sebebiyle pilav pişirimi için ideal bir pirinç çeşidi olan Osmancık pirinç, aynı zamanda sebze yemeklerinde, dolmalarda ya da sütlaç gibi tatlıların yapımında da kullanılan bir pirinç çeşididir.
Pirincin sağlığımız için yararları ise şu şekildedir:
- Yüksek tansiyonu düşürür.
- Kan şekeri düzeyini sabit tutar. Şöyle ki pirinç alımı, kanda kararlı bir şeker düzeyi ve dengeli bir enerji kaynağı sağlar. Bu enerjiyle hareketlenen şeker hastalarına yararlı olup onların kilo almalarını önler.
- Japonya’ da yapılmış araştırmalar sonucunda da böbrek taşı oluşumunu önlediği ortaya çıkmıştır.
- Yeterli pirinç alımıyla da kansere yakalanma rizikosunu azaltmaktadır.
PİŞİRME ÖNERİSİ: Pilavınızın tane tane ve lezzetli olması için pirincinizi bolca yıkayarak üstündeki nişastalardan arındırın. Ardından yaklaşık yarım saat soğuk suda bekletin ve kavurmadan önce iyice süzerek suyunu alın. Böylece pişirme süresi kısalır, pilavınız daha lezzetli ve besleyici olur. Pilavı pişirirken içinde bir miktar limon suyu eklerseniz rengi beyazlaşır.
Ürünlerimiz YüzdeYüzOrganik güvencesiyle evlerinize teslim edilmektedir. Daha fazla bilgi almak için YüzdeYüzOrganik Müşteri Hizmetleri Merkezi’ni +90 532 667 69 42 numarasından arayabilirsiniz.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.