Mevsiminde toplanan taze çileklerin kurutulmasıyla elde edilir. Çilek, içeriğinde yaklaşık %90-92 civarında su içerir. Kurutma esnasında çilekte ki su uçar ve çileğin özü kalır. Bu nedenle kuru çilekteki besin değerleri artmaktadır. Çilek kurusunda yoğun oranlarla fosfor ve demir bulunmaktadır. Ayrıca C, B ve K vitamini açısından zengindir. Çilek kurusunu günlük meyve ihtiyacınızı karşılamak üzere ara öğünlerinizde sağlıklı atıştırmalık olarak diyetisyeninize veya doktorunuza danışarak tüketebilirsiniz. Yazın soğuk sodanın içerisine, yoğurta tat katmak için, tatlıların üzerini süslemek için veya kek yaparken içerisine kuru çilek katarak daha lezzetli hale getirebilirsiniz.
Kurutulmuş Çilek Meyvesinin Faydaları
- Çok iyi bir antioksidan olan çilek, bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Ağız sağlığında da faydasından bahsettirerek diş etlerini, diş minelerini güçlendirir ve ağız kokusunu giderir.
- Tüketilen yiyeceklerden tam verim alınmasını sağlayarak vücut enerjisini de yükseltir.
- İçeriğindeki demir ve fosfor ile kan kalitesini yükseltir, dolaşım sistemini temizler ve kalp sağlığa doğrudan etkisi olduğu gözlenmiştir.
- Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına çok faydalıdır. İdrar söktürür.
- Sakinleştirici etkisiyle stresten uzaklaşmamıza destek olur.
- Cildi ferahlatır ve nemlendirir.
- Kuru çilek metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Diyetisyeninize danışarak kullanım ve miktarını belirleyiniz.
Daha fazla bilgi almak için YüzdeYüzOrganik Müşteri Hizmetleri Merkezi’ni 0 532 667 69 42 numarasından arayabilirsiniz.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.