Robusta Kahve Çekirdekleri Nedir?
Robusta çekirdekleri, ilk defa Batı Afrika’da görülmüştür. Keşfedildikten sonra bir marka ismine, Robusta demesiyle bu kahve çekirdeği daha çok bilinir hale geldi. Ününü artıran Robusta kahve çekirdekleri, Robusta Kahve’nin de doğuşuna sebep olmuştur. Çoğu kahve çekirdeğine göre daha dayanıklı olan bu Robusta çekirdeğinin yetiştirilmesi de bu çekirdekleri yetiştirenler için kolaylık sağlamaktadır.
Robusta Kahve Nedir?
Robusta çekirdeklerinden yapılan Robusta Kahve, Dünya’da üretilen kahveler arasında büyük bir orana sahiptir. Robusta çekirdeğinin özelliği gereği, Robusta Kahve’nin tadı yoğun ve acıdır. Sert bir aromaya sahip olan bu Robusta Kahve genel olarak Arabica çekirdekleri gibi farklı kahve çekirdekleriyle karıştırılıp tüketilerek, daha yumuşak bir tat yakalanabilmektedir.
Sert özelliğe sahip olması, İtalyan kahve severlerin espressolarda Robusta çekirdeklerini sıkça tercih etmelerini sağlamıştır.
Robusta ve Arabica Kahvelerinin Farkı Nelerdir?
Dünya’daki kahve çeşitleri büyük oranda 2 kahve çekirdeğinden yapılmaktadır. Bunlar Robusta ve Arabica kahve çekirdekleridir. Ne kadar bu iki kahve çekirdeği türü sıkça kullanılıyor olsa da iki kahve çekirdeği birbirleri arasında farklılık göstermektedir. Bu farklar;
- Robusta Kahve, içildiği zaman sert özelliğinden dolayı ağızda acı ve yoğun bir tat bırakır fakat Arabica, daha kolay ve yumuşak içimlidir. Arabica, genellikle ağızda meyve aromalı bir his uyandırır.
- Robusta Kahve’nin içerisindeki kafein miktarı, Arabica Kahvesi’nin kafein miktarından daha fazladır.
- Bulundukları yere göre değişiklik göstermekle birlikte Robusta Kahve, Arabica Kahve’ye göre daha uygun fiyatlıdır.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.