Zerdeçal
Hint mutfağının vazgeçilmesi olan ve köri sosunun ana malzemelerinden birisi olan zerdeçal, günümüzde gıdadan kozmetiğe bir çok alanda kullanılmaktadır.
– Bağışıklık sistemini güçlendirip vücut direncini arttırmaktadır.
– Kolesterol seviyesini dengeler, kalp ve damar sağlığını korur.
– Eklem ağrılarına iyi gelir ve romatizma oluşumunu engeller.
– Stresi azaltarak sakinleşmeye yardımcı olmaktadır.
– Antioksidan özelliği ile vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olur. Kanser hücreleriyle savaşarak vücuda yayılmasını engeller.
– Karaciğeri koruyucu özelliği vardır ve karaciğerin toksinlerden arınmasını sağlayarak daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olur.
– Kanın damarlardaki dolaşımına yardımcı olarak damarların kireçlenmesine engel olur ve kalp krizi ve inme riskini en aza indirir.
– Kolon, meme, prostat ve cilt kanserlerine karşı etkili bir baharattır. Düzenli tüketilmesi durumunda kanser hücrelerinin yok olmasına yardımcı olur.
– Alzheimer ve buna riskini büyük oranda azaltır.
– İltihap önleyici ve sökücü özelliğe sahiptir.
– Mide asidini dengeler ve mide sağlığımı korur.
– Kan şekerinin sağlıklı bir seviyede tutar.
– Cildin daha pürüzsüz ve sağlıklı olmasına yardımcı olarak cilde canlılık verir.
– Sivilce, kesik, yanık, böcek ve sinek ısırığı gibi cilt rahatsızlıkları tedavisine iyi gelmektedir.
– Kilo vermeye yarımcı olmaktadır.
– Kanı temizleyerek damar tıkanıklığını önlemektedir.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.