Tarçın
Tarçın ağaçları kabuklarından elde edilen bu baharat ağırlıklı olarak mutfaklarda, tatlı ve tuzlu yemeklerde, kahvaltılık gevreklerde, atıştırmalık ürünlerde, çay ve geleneksel yiyeceklerde aromatik bir çeşni ve lezzet verici olarak kullanılır. Genelde toz tarçın haliyle kullandığımız bu ürünün çubuk tarçın/kabuk tarçın seçenekleri de bulunmaktadır. Çubuk tarçın halde kullanımı bitki çayları ve tatlı şurupların yapımı için pratik bir seçenektir.
Tarçının Faydaları
- Tarçın, iyi bir antioksidan kaynağıdır. Antioksidanlar açısından sarımsak, kekik, biberiye dahil diğer kuvvetli ot ve baharatlardan bile daha zengindir. Serbest radikallerin verdiği zararı azaltır, yaşlanma sürecini yavaşlatır.
- Tarçının içindeki antioksidanlar, anti-inflamatuvar etkiye sahiptir. Bu da kalp hastalığı, kanser, beyin fonksiyonu zayıflaması gibi riskleri azaltır. İltihapları azalttığı için ağrılar için de faydalı olabilir. Kas ağrısını, adet ağrılarını, yaşa bağlı ağrıları azalttığı çalışmalarla görülmüştür.
- Yüksek kolesterol düzeyleri, yüksek trigliserit düzeyleri ve yüksek tansiyon dahil en yaygın kalp hastalıklarının risk faktörlerini azaltır.
- Kan dolaşımını hızlandırır ve vücut dokusunun kendini yenileme kapasitesini artırır. Bu sayede kalp krizi, inme gibi kalp hastalığı risklerinin azaltılmasına katkıda bulunur.
- Bilişsel zayıflamaya karşı savaşır, beyin fonksiyonlarını korur.
- Kanser riskini azaltmaya yardımcı olabilir.
- Enfeksiyonlara ve virüslere karşı savaşır. Doğal bir antibiyotik ve antivirüstür.
- Diş sağlığını korur, doğal yollarla nefesi tazeler.
- Alerjilere karşı savaşır.
- Tatlı tariflerinde şeker kullanma ihtiyacını ortadan kaldırır. Bu özelliği sayesinde kilo vermeyi kolaylaştırır.
- Doğal bir gıda koruyucu olarak kullanılabilir.
Ürünlerimiz YüzdeYüzOrganik güvencesiyle evlerinize teslim edilmektedir. Daha fazla bilgi almak için YüzdeYüzOrganik Müşteri Hizmetleri Merkezi’ni +90 532 667 69 42 numarasından arayabilirsiniz.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.