SUMAK
Farsçada kırmızı meyve ve limonlu baharat olarak bilinen çalı görünümünde bir bitki cinsidir. Sumak bitkisinin meyvesi küre biçiminde, kırmızımsı, ekşi lezzette olur. Uygun yöntemlerle kurutulduktan sonra, sofra tuzuyla karıştırılıp öğütülür ve baharat olarak kullanılan “sumak” elde edilir. İran, Afganistan, Güney Avrupa, Kuzey Afrika ve Akdeniz’de yetişir. Sumak Türk mutfağında da en çok kullanılan baharatlar arasındadır. Yemeklere ve salatalara ekşi bir tat vermesi sebebiyle çok fazla sevilerek tüketilir.
Sumağın Faydaları
Anti mikrobiyal özellikleri öne çıkan bir baharat olan ve özellikle kış mevsimi ile mevsim geçişlerinde sıklıkla tüketilmesi önerilen sumak, son günlerde sağlığa olan faydaları sebebiyle gündemde. Özellikle bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hastalıklara karşı dirençli bir bünyeye sahip olmak isteyenler, sumağın faydalarını araştırıyor. Alternatif tıbbın en önemli bitkisel kaynaklarından bir tanesi olan ve üst solunum yollarında ortaya çıkması muhtemel problemler dolayısıyla kendini gösteren ateş gibi semptomların giderilmesinde etkili olan sumak, uzun yıllardır sağlığa olan faydaları sebebiyle tüketiliyor.
Ürünlerimiz YüzdeYüzOrganik güvencesiyle evlerinize teslim edilmektedir. Daha fazla bilgi almak için YüzdeYüzOrganik Müşteri Hizmetleri Merkezi’ni +90 532 667 69 42 numarasından arayabilirsiniz.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.