İncir, ılıman iklimlerde yetişir ve yazın tazesi, kışın kurusu olmak üzere 4 mevsim, yıl boyunca tüketilebilir. Diğer incir tiplerine göre daha küçük ve aynı zamanda daha serttir. Sodyum, magnezyum, demir, kalsiyum, potasyum açısından çok zengin olan incir; A, B2, B3, B6, C, E ve K vitaminleri deposudur. 20 gr dağ inciri kurusu yani 1 adeti ortalama 50 kaloridir. İçerisinde %92 karbonhidrat, %5 protein, %3 yağ bulundurur.
Dağ İnciri Kurusunun Faydaları
- Lifli yapısı ile açlık seviyenizi kontrol altında tutarak kilo vermenizde destekleyicidir. Tokluk hissi yaratır. Ara öğün olarak, yoğurtun içine eklenerek, sağlıklı bir kek için iç harç olarak ve akşam çaylarında tatlı ihtiyacınızı kontrol altına almak için yiyebilirsiniz. Tüketimi ve porsiyon miktarı için lütfen diyetisyeninize danışınız.
- Potasyum ve magnezyum içermesinden kaynaklı kan şekerinizi düzenler.
- Enerji veririr. Tüm gün zinde ve aktif olmanızı sağlar.
- Vücuttaki kemikler ve iskelet sistemi için gerekli olan K vitamini içerir. Aynı zamanda antioksidan özelliğiyle de dolaşım ve sindirim sistemlerini de temizler.
- Vücuttaki sodyum seviyesini düzenler.
- A vitamini, C vitamini, potasyum, demir, kalsiyum gibi maddeler açısından zengin olan kuru incir hücrelerimizi yeniler.
- Cilt sağlığında önemlidir. Cilt dostu olmasıyla temiz ve canlı bir görünüme ulaşmanıza yardımcı olur.
Daha fazla bilgi almak için YüzdeYüzOrganik Müşteri Hizmetleri Merkezi’ni 0 532 667 69 42 numarasından arayabilirsiniz.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.