Ceviz, ceviz ağacından yetişen yuvarlak, tek tohumlu sert kabuklu meyvelerdir. Uzun süre saklanabilmesi, salataların içerisinde ve yemeklerde çeşitli şekilde tüketilmesiyle en sevilen kuruyemiş arasındadır. Magnezyum, çinko, bakır, demir, fosfor, vitamin içeren ceviz; iyi yağlar, folik asit, demir ve potasyum açısından zengindir. Bir avuç 25 gr ceviz ortalama 155 kaloridir. İçerisinde %6 karbonhidrat, %14 protein, %80 yağ bulunmaktadır. Düzenli ve bilinçli bir şekilde tüketildiğinde insan sağlığına birçok yönde fayda sağlamaktadır.
Yerli Ceviz İçi Faydaları
- Protein kaynağı olmasıyla ve lifli yapısı ile diyet listelerinde kullanabileceğiniz ara öğün veya atıştırmalıktır. Tüketim ve miktarı için diyetisyeninize danışınız.
- Yemek yeme sıklığını azaltır ve diyabeti yavaşlatır.
- Strese ve uyku sorunlarına iyi gelir.
- Kemiklerin güçlenmesini sağlar.
- Ceviz, kalp sağlığının iyileştirilmesine yardımcı olduğu gösterilen omega 3 yağ asitleri bakımından zengindir.
- Antioksidan bakımından zengin gıdalar arasında ikinci sırada yer almaktadır.
- Ceviz kalp krizine neden olan kan pıhtılaşmasını riskini azaltabilir.
- Beyine benzetilen ceviz beyin gelişimi için de oldukça faydalıdır. Sınav zamanları zihin açıklığı için kullanılabilir.
- Cilt sağlığı açısından önemlidir. Ciltte oluşabilecek kırışıklıkları önlemektedir ve cildin parlak, sağlıklı görünmesine destek olmaktadır.
Daha fazla bilgi almak için YüzdeYüzOrganik Müşteri Hizmetleri Merkezi’ni 0 532 667 69 42 numarasından arayabilirsiniz.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.